Inflyttade!

 
 
Enter Fantásia.
 
Jag har en stunds lugn, så jag sätter mig ner och skriver lite.
 
Vi håller på att komma på plats, i måndags började flyttlassen gå från Kreativitetens Näste till Fantásia. Det har varit en del hinder, ett av de största är att vi inte kunnat flytta in våra saker på riktigt eftersom vi vid tillträdet såg att de som bott här innan inte flyttstädat. Långt ifrån.
 
Det innebar att en städfirma kom hit och jag kände att det var allmänt olustigt med främlingar i mitt hem. När de sedan var klara så stack de in huvudet, sa hejdå och lämnade oss med kanske en smula renare lägenhet, men inte mycket. De hade på sin höjd putsat lite på saker och ting, två personer städade i två timmar och flyttfirman har rätt att skicka tillbaka dem om vi inte är nöjda - men jag orkar inte. Jag vill bygga hemmet nu, vi tar städet själv helt enkelt.
 
Det största problemet är dock inte städningen, eller ja, bristen på det. Det är bara det att två av tre katter klarade flytten bra, men stackars Tala har fått ett mentalt sammanbrott trots att vi försökt göra det så smärtfritt som möjligt för djuren. Jag tror att lägenheten är för stor för hennes skörhet, hon har tryckt under soffan och varit rädd.
 
Det är den största anledningen till att jag är asförbannad på de som bodde här tidigare, att de inte städade ordentligt vilket gjorde att vi fick ta hit en städfirma dagen efter flytten som bara stressade djuren och oss, sedan gjorde de inte sitt jobb vilket gör att de har "rätt" att komma tillbaka för att slutföra jobbet - men det skulle innebära mer stress. Då städar jag hellre själv och är bitter.
 
Jag rekommenderar inte Umefresh. De må vara billiga, men de gjorde inte sitt jobb trots att jag gjort en utförlig lista på vad som behövdes städas. Jag skrev också särskilt att vi har tre katter och en hund och att det därför var viktigt att inte lämna dörrar och fönster öppna obevakade. Och gissa vad de gjorde? Jo, jag upptäckte att ytterdörren var öppen och sedan fick vi gå och leta katter. Nej, jag vill inte ha med dem att göra mer.
 
Men snart, snart, så kommer vi kunna bygga ut Fantásien. Vi har myst med att sitta och beställa möbler, en TV-möbel och några bokhyllor samt tittat på tapeter. Vi har peppat för det här så länge!
 
Jag är bara hemskt orolig för Tala. Vi går inte ihop för att hon alltid tror att jag ska yxmörda henne för att jag passerar henne, men jag älskar henne ändå, vi har en fin hatkärlek till varandra och det gör ont att hon inte anpassat sig till nya lägenheten ännu. Just nu har vi lämnat henne ensam i ett rum för utfodring och ge henne en chans att gå på lådan, allt i lugn och ro. Då kan vi också se om hon rört maten, det är lite knepigt när det finns flera djur som kan äta den mat vi ställt fram i vardagsrummet.
 
Som grädde på moset så har mina knän pajat. Jag ringde 1177 för att få lite tips och upptäckte under samtalet att mina knän var svullna. Det blev ett kort besök på primärvårdsjouren och sedan blev jag hemskickad, och det är så fruktansvärt onödigt och irriterande att knäna går sönder NU, när vi ska vara ute ur gamla lägenheten på fredag och att jag bara inte har lust, ork eller framför allt tid att ha fel på kroppen. Så jag kör på administrativt arbete och älskar mina nära som hjälper oss.
 
Nu är jag riktigt trött, har smörjt in knäna med aloe vera och ska krama Mary.
 
Allt ordnar sig.

Kommentera här: