Julgransjuice.

 
 
Folk slänger upp en julgran den 23:e december. De köper julklappar samma dag, och glöggen. Sedan kommer julaftonsmorgon, och efter det så är det över.
 
Inte för mig. Jag har börjat för att kunna njuta av julen och slippa stressen. Vi håller på att julpynta medan jorden verkar gå under utanför fönstret, men hemma hos oss så lyser LED-lamporna, vår Nintendo- och Star Wars-familj av gosedjur leker och våra katter välter den vita granen med jämna mellanrum.
 
Strategiskt har jag gjort upp en checklista på de jag ville ge julklappar till, sedan har jag köpt och beställt saker, pysslar med saker och det är mycket rogivande när allt annat är rörigt och oroligt. Jag har inte bara svåra hemligheter, jag har roliga också. Jag hintar om Marys julklapp till henne för att jag knappt kan hålla det för mig själv, ibland är jag fyndig enligt mig själv.
 
Det har kommit mycket snö. Så tidigt att plogarna inte är redo. Det är jättekul för Puffen, han skuttar omrking i sitt winter wonderland och snön faller som glitter i gatuljusen.
 
Idag har vi varit på bokbytardag. Jag lämnade in en del böcker som jag läst och inte tyckt om, några som jag har dubletter av och några som helt enkelt aldrig kommer bli lästa. Med mig hem fick jag massor av böcker i olika genres, det är en helt genial grej att ha bokbytardagar. Det kom ständigt in fler böcker och vi gick många många rundor.
 
Så nu ska jag sätta mig med lite julmust (julgransjuice) och läsa, lugna ner mig och värma mig. Jag tänker på att jag har tak över huvudet som skyddar, väggar runt mig där jag och min fru har vårt, att jag är skyddad, trygg. Med en bok i handen ska jag försöka låta musklerna slappna av, sinnesintrycken och stimulin minska och dra mig in i mig själv. Jag har allt jag behöver, plus allt annat.
 
Jag söker fortfarnde människor att spela med / bilda band. Så hör av dig!

Kommentera här: